Nieuws

Within Reach Group en Swyx bundelen krachten en worden Europees marktleider UC

Almere, 19 juli 2018 De snelgroeiende holding Within Reach Group (WRG), moederbedrijf van onder meer i4IP en Voiceworks, heeft investeringsmaatschappij Waterland aangetrokken en bundelt direct haar krachten met de Duitse Unified Communications Specialist, Swyx Solutions. Tegelijkertijd wordt het Franse ontwikkelbedrijf Centile Telecom Applications als eerste acquisitie toegevoegd. De uitgebreide holding, die verder gaat onder de naam Within Reach, zal marktleider worden op het gebied van Unified Communications as a Service (UCaaS).


Europese expansie

De groep zal haar groeistrategie verder uitrollen en versnellen in zowel reeds actieve landen als via internationale groei. Within Reach, met operaties in Nederland, Duitsland en Frankrijk, is in 25 landen actief met meer dan 500 medewerkers. Het strategische besluit om met Waterland als investeerder verder te gaan bouwt verder op de buy & build strategie die we eerder hebben uitgerold. Samen met Swyx en Waterland als partner zullen we kansen aangrijpen om onze Europese groeistrategie te versnellen. Daartoe zullen wij proactief acquisities plegen en nieuwe groeimarkten aanboren.

Power-koppel op Europese markt

Swyx, gevestigd in Dortmund met kantoren in Groot-Brittannië en Frankrijk, verkoopt geïntegreerde communicatieoplossingen via 1,200 resellers in 24 landen. Swyx focust zich op het Duitse middensegment en levert de unieke softwareoplossing SwyxWare als PBX-oplossing. Daarnaast is Swyx recentelijk gestart met het aanbieden van haar eigen cloudpropositie SwyxON, als onderdeel van haar focus op cloud. “Ook buiten Duitsland heeft Swyx veel groeipotentie”, zegt Dr. Ralf Ebbinghaus, CEO en medeoprichter van Swyx. “Samen met WRG zijn we nu in staat deze groei voort te zetten.”

Gezamenlijk levert WRG, bestaande uit de merken i4IP, Voiceworks, Summa, Summa Networks, Intercity Technology (NL) en Xenosite innovatieve communicatie- en samenwerkings-oplossingen voor het MKB via 450 resellers. Op eigen kracht is de groep sinds 2015 al sterk gegroeid. De omzet steeg de afgelopen jaren van 33 miljoen euro naar een reeds verwachte 75 miljoen euro in 2018.

Toevoeging Centile aan Within Reach

Naast het samengaan van Swyx en WRG, zal ook direct het Franse softwarebedrijf Centile worden toegevoegd aan Within Reach. Centile, gevestigd in Nice, bedient ruim 600.000 gebruikers in 20 Europese landen via haar multi-tenant Unified Communication platform waaronder enkele van de grootste Europese mobiele operators en serviceproviders.

Bertrand Poucelot, CEO van Centile: “Nu Centile onderdeel wordt van Within Reach krijgen wij de mogelijkheid ons UCaaS-portfolio verder uit te breiden richting onze partners. Deze acquisitie brengt ons dichter bij ons doel van Europees UCaaS kampioen. We kijken uit naar de samenwerking.”

Voiceworks en Swyx bedienen samen met Centile via ruim 1,450 resellers en serviceproviders ongeveer twee miljoen eindgebruikers in verschillende Europese landen. Ebbinghaus voegt daaraan toe: “Met een gezamenlijke omzet van meer dan EUR 130 miljoen ontstaat er een krachtig koppel op de Europese markt, waar nog meer synergiën uit zullen ontstaan.”

“De organische groei en motivatie voor innovatie van Voiceworks, Centile en Swyx is noemenswaardig en zal worden versneld door de samenvoeging”, zegt Dr. Carsten Rahlfs, Managing Partner van Waterland Private Equity die Within Reach ondersteunt als een actieve investeerder.

Over Within Reach Group

Within Reach Group B.V., gevestigd in Almere, is opgericht in 2015 en is het moederbedrijf van i4IP, Intercity, Summa, Summa Networks, Voiceworks en Xenosite. Elk van de labels binnen WRG draagt bij aan de missie om mensen binnen organisaties optimaal te laten samenwerken door middel van geïntegreerde communicatieoplossingen. Zo levert telecomleverancier i4IP hoogwaardige VoIP-, data, mobiele- en hostingdiensten en beschikt over een innovatief, kwalitatief en stabiel communicatieplatform. Intercity Nederland is op zijn beurt actief als een van de eerste aanbieders van mobiele telefonie voor de zakelijke markt met een nadrukkelijke focus op het MKB. Softwarebedrijf Summa ondersteunt verscheidene WRG-labels op het gebied van het ontwerpen en ontwikkelen van innovatieve communicatieoplossingen en platforms. Een van die labels is Voiceworks, die via ruim 250 resellerpartners een totaalportfolio van ICT- en communicatieoplossingen levert voor de zakelijke markt. Xenosite bedient via het indirecte en het directe verkoopkanaal de MKB’er op het gebied van breedband- en voice diensten. De labels binnen WRG zijn actief in vijf verschillende landen binnen Europa en de totale jaaromzet bedraagt naar verwachting 75 miljoen euro in 2018. Binnen Within Reach Group zijn circa 300 mensen werkzaam. Ga voor meer informatie naar www.withinreach.nl.

Over Swyx

Swyx Solutions GmbH ontwikkelt software-gebaseerde communicatieoplossingen voor middelgrote bedrijven. Een serie geschikte telefoons en andere hardware complementeren het productportfolio. Met Swyx profiteren gebruikers van alle voordelen van optimale netwerkcommunicatie: een vergrootte bereikbaarheid, verbeterde processen en een verhoogde productiviteit. Sinds de oprichting van het bedrijf in 1999 is zij uitgegroeid tot Europees marktleider op het gebied van IP-communicatie. Swyx heeft een indirect distributiekanaal met 1.200 geautoriseerde dealers en is actief in 24 landen wereldwijd. De bekroonde Unified Communications specialist heeft haar hoofdkwartier in Dortmund, Duitsland, en tevens vestigingen in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Zowel communicatieoplossingen op locatie als cloud-based varianten behoren tot het portfolio.

150 medewerkers werken toegewijd aan het doel om Swyx de technologie- en innovatieleider in de IP-communicatiemarkt te maken én te houden.

Meer informatie is te vinden op www.swyx.com.

Over Centile

Centile Telecom is de toonaangevende Europese ontwikkelaar van Unified Communication (UC) platformen voor operators en integrators. De basis vormt de Any3 architectuur – any service, via any network en met any device –, die operators en bedrijven in staat stelt om geavanceerde en professionele communicatieservices naar gebruikers van vaste en mobiele telefonie te brengen. Dit ongeacht het apparaat of netwerk waar ze mee verbonden zijn. In de snel veranderende vaste- en mobiele communicatiemarkt biedt Centile met ISTRA gebruikers de flexibiliteit om snel innovatieve diensten te ontwikkelen om zo aan de altijd-veranderende klantvraag te kunnen blijven voldoen. Het hoofdkwartier waar 45 personen werken is gevestigd in het Sophia-Antipolis technologiepark in Nice, Frankrijk. Het ISTRA-platform heeft de “Cloud Communication-Value Price/Performance Leadership” award mogen ontvangen van Frost & Sullivan. Daarnaast won de mobiele applicatie Mobiis de aard “Product of the Year Award 2018”. Meer informatie is te vinden op www.centile.com.

Over Waterland

Waterland is een onafhankelijke private equity investeringsgroep die bedrijven ondersteunt bij het realiseren van hun groeiambities. Met substantiële financiële middelen en toegewijde sectorkennis stelt Waterland zijn portefeuillebedrijven in staat om versneld te groeien, zowel autonoom als door acquisities. Waterland heeft kantoren in Nederland (Bussum), België (Antwerpen), Duitsland (München, Hamburg), Polen (Warschau), Verenigd Koninkrijk (Manchester) en Denemarken (Kopenhagen) en beheert momenteel 6 miljard euro aan investeringsverplichtingen. Naast Swyx Solutions heeft Waterland geïnvesteerd in andere bedrijven in de IT-sector en heeft het daar uitgebreide ervaring. De focus van de Waterland-strategie ligt op groei door middel van “Buy & Build”. Sinds de oprichting in 1999 heeft Waterland consequent een hoge, bovengemiddelde prestatie behaald met zijn investeringen en heeft het regelmatig deel uitgemaakt van de top 3 van ’s werelds toonaangevende private equity-bedrijven in de afgelopen HEC / Dow Jones Private Equity Performance Rankings, samengesteld door Prof. Gottschalg van de HEC Paris Business School. In de huidige ranglijst van december 2017 staat Waterland op de tweede plaats. Bovendien behoort Waterland de afgelopen jaren tot de top 3 van meest consistente buy-out fondsbeheerders wereldwijd in de ‘Preqin Consistent Performers in Global Private Equity & Venture Capital Report’. Meer informatie is te vinden op www.waterland.be.