Nieuws

Rising Star Award voor business partner met meest potentie

17 november worden de Telecom Inspirience Awards 2016 uitgereikt in Het Zalmhuis in Rotterdam. Nieuw dit jaar is de Rising Star Award, een prijs voor talent en potentie binnen het business partner-kanaal.


Vaak blijven ze onder de radar: business partners die korter dan vijf jaar bestaan, nog niet de gigantische omzetten van gevestigde partijen hebben en daardoor onbedoeld ook wat minder aandacht krijgen vanleveranciers.

En dat terwijl hier absoluut partijen met grote potenties tussenzitten: de Rising Stars! Reseller-platform TBM wil met het in het leven roepen van de Rising Star Award juist deze partijen belonen voor hun lef, visie en resultaten. Business partner-bedrijven die na 2010 zijn opgericht, gezonde groei laten zien, een duidelijke visie hebben en het in zich hebben om een belangrijke speler te worden, maken kans op de Rising Star Award 2016. “Met de Rising Star-categorie besteden we speciale aandacht aan business partners in ICT die hard aan de weg timmeren, kansen benutten en tijdig innoveren. Kenmerkend voor deze categorie is dat ze de status quo uitdagen, vooruit kijken en de concurrentie voortdurend een stapje voor blijven”, aldus Sef Heldens van TBM.

Powered by i4IP

De Rising Star Award wordt ondersteund door operator i4IP, een van de Event Partners van de Telecom Inspirience Awards 2016. En dat is niet voor niets, legt Carmine Barberio, CCO bij i4IP: “Wij vinden het belangrijk dat innovatief ondernemerschap de ruimte en waardering krijgt die het verdient. Wij weten als jonge, snelgroeiende telecomprovider als geen ander hoe het is om groei voor je organisatie te realiseren in een conservatieve markt die gedomineerd wordt door de traditionele telecomoperators. Om die reden zijn wij er trots op dat we innovatief ondernemerschap op deze manier kunnen sponsoren.”

Een andere reden dat i4IP juist de Rising Star Award ondersteunt, is dat de operator nooit de ‘kleinere’ business partners over het hoofd heeft gezien. Juist omdat veel van deze partijen talentvol zijn en dat later ook tonen. Barberio: “Sinds de oprichting van i4IP in 2008 zien we een structurele mismatch tussen de behoeften van het partnerkanaal en het aanbod van de traditionele telecomoperators. Een van de grootste problemen is dat deze operators een hybride marktbenadering hanteren. Ze bedienen het partnerkanaal, wholesalekanaal en voor het gemak ook de eindklant. Dat is voor ons onacceptabel. Wij geloven juist in een exclusieve samenwerking met het partnerkanaal. Dat zie je terug in de specialistische ondersteuning die partners van ons ontvangen en ons onderscheidende portfolio met voldoende maatwerkopties om de klantbehoefte geheel naar eigen wens in te vullen.”

i4IP heeft inmiddels 250 resellers aangesloten, meer dan acht jaar ervaring in telecomland en een team van 30 gepassioneerde professionals. “Daarmee hebben wij een distributiekanaal opgezet dat resellers in staat stelt te groeien, zonder last te hebben van bureaucratische processen en middelmatige, gestandaardiseerde producten. Onze resellers profiteren van onze groei en onze positie in telecomland. Hiermee laten wij zien dat het anders kan. Wij nodigen innovatieve resellers van harte uit om zich aan te melden voor deze mooie, nieuwe award en wij zijn zeer benieuwd naar het nieuwe, creatieve ondernemerschap in telecomland.”

Aanmelden voor de Rising Star- en andere Award-categorieën kan per direct op www.telecominspirience.nl.