Nieuws

Integreer met bedrijfssoftware

De wens om telefonie te integreren met de klantomgeving wordt ieder jaar sterker. Waar voorheen kostbaar maatwerk voor was, bieden wij nu standaard-software voor vergaande integratie. Mogelijk vanuit een eenvoudige wizard. Met deze integratie bied je jouw klant zowel gemak als een professionele uitstraling.


De technologische mogelijkheden om daadwerkelijk te integreren zijn in loop van de jaren zichtbaar doorontwikkeld. Rond de millenniumwisseling vonden we het bijvoorbeeld nog fantastisch dat het mogelijk werd om een PBX te verbinden met een databaseapplicatie als Filemaker. En hoe lang is het nu helemaal geleden dat de CD-foon gids van KPN werd gehacked om te koppelen aan een CRM- of ERP-pakket?

Verdergaande integratie

In de tussenliggende tijd is er veel veranderd op technologisch vlak. En het einde is nog lang niet in zicht. Wij verwachten dan ook dat telefonie in de komende jaren steeds meer een geïntegreerd onderdeel wordt van de IT-omgeving van zakelijke klanten. Het is geen toeval dat wij een steeds grotere belangstelling voor onze dienst Contact Connect constateren. Met behulp van een gebruiksvriendelijke wizard kun je hiermee als partner onze hosted telefonie koppelen aan vrijwel elk CRM- en ERP-systeem.

Gebruikers kunnen vervolgens eenvoudig vanaf hun computerscherm bellen met behulp van click-to-dial en select-to-dial. Bij inkomende telefoongesprekken verschijnt er automatisch een pop-up in beeld met klant- of relatiegegevens uit het CRM- of ERP-systeem. Door eenmaal te klikken op de pop-up verschijnt de klant- of relatiekaart in beeld.

Actueel klantinzicht

Dit levert verschillende afdelingen bruikbare inzichten op. Iemand van de administratie ziet bijvoorbeeld in één oogopslag of de beller bijvoorbeeld een betalingsachterstand heeft. En iemand van de afdeling verkoop kan aan de telefoon direct actief aan cross- of upselling doen, doordat hij of zij in no time inzicht heeft in de afgenomen producten of diensten van de beller. Maar de grootste winst van deze integratie is misschien nog wel dat de beller het gevoel heeft zaken te doen met een partij, die haar zaakjes goed op orde heeft en zich goed in haar klanten verdiept. En dat is eigenlijk onbetaalbaar.