Nieuws

i4IP zet eigen bedrijfsprocessen in voor recycling

i4IP zet haar eigen bedrijfsprocessen in om elektronisch afval te recyclen. In samenwerking met de Fair Gold Foundation zamelen wij afgedankte elektronica van onze partners en onze eigen organisatie in, zodat we actief bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg.


De technologische ontwikkelingen binnen de telecom- en IT-sector zorgen voor een constante stroom aan elektronische IT apparatuur die vervangen moet worden. Het is voor ons als speler op de telecommarkt belangrijk dat wij bijdragen aan het verduurzamen van onze samenleving. In dat kader heeft i4IP een recyclingsactie opgezet in samenwerking met Fair Gold Foundation. Deze stichting zamelt oude elektronica in en zorgt ervoor dat kostbare mineralen worden hergebruikt.

Eigen bedrijfsprocessen benutten

Fair Gold Foundation kijkt kritisch naar bestaande bedrijfsprocessen en het efficiƫnt inrichten ervan. We maken gebruik van onze huidige infrastructuur, namelijk onze Partner Managers op de weg, om elektronisch afval bij onze partners in te zamelen.

Fair Gold Foundation haalt het elektronisch afval bij ons op en zorgt ervoor dat de herbruikbare onderdelen gerecycled worden. Zo weten wij zeker dat de oude elektronische apparaten niet gedumpt worden op vervuilende afvalbergen in ontwikkelingslanden en kunnen kostbare grondstoffen worden gerecycled. De opbrengst van het ingezamelde elektronisch afval gaat naar lokale partners die het regenwoud rondom de goudmijnen beschermen.

Zie voor meer informatie: www.fairgoldfoundation.com